close
Creștinătate

ORTODOXIA ASIGURA SANATATEA VESNICA (SFINTENIA) 8

MOBILOTERAPIA – 3

Vă indicăm şi noi câteva „repere” de „Mobilitate ce se pot face Zilnic şi cu accent pe Zilele Săptămânii (într-o Zi cu accentul pe o Zonă, într-o alta pe altă Zonă). Sunt Trei Zone principale, ce trebuie avute în atenţie: Cap-gât, Trunchi-viscere, Membre-piele.

Dimineaţa se fac „presările”, seara se fac „întinderile”, noaptea se fac acumulările-creşterile.
Pentru Cap-Gât:
15. Bărbia, cu încordarea zonei Tiroidice a Gâtului din faţă, se apleacă cu presare, până ajunge la Piept. Se revine şi iar se face aplecarea. Începeţi uşor şi progresiv; măriţi numărul de mişcări de la 10 la 20, apoi la mai mult, până faceţi chiar câteva sute. Desfundă circulaţia spre Creier şi în tot Capul.
16. Ridicarea Bărbiei cu Capul pe Spate şi „Întinderea” Gâtului tot din zona Tiroidiană. Tot atâtea cicluri progresive.
17. Trageţi-vă de Urechi, în jos, în sus, în lateral; frecaţi-le până se încălzesc şi se roşesc. Revigorează tot Capul. Intelectualii şi cei ce stau mult în Picioare şi au ameţeli să facă mai des aceasta. În răceli, când se stă în curent şi vânt, trageţi-vă de Urechi şi nu veţi mai răci. Obiceiul de a-i lua de Urechi pe Copii, prin care se cuminţesc, este o realitate, că restabileşte Activul Creierului.
18. Ochii sunt tot aşa de importanţi. Închideţi-i, deschideţi-i mari, priviţi în sus, în jos, în lateral, cruciş, dar atenţie, uşor şi progresiv ca număr.
19. Aplecaţi-vă cu Fruntea la podea, şi staţi aşa un timp; sau cu Capul atârnând în jos, sau într-o poziţie cât mai aplecată. Are ca efect o irigare sporită a Creierului. Atenţie, să fie încet şi să nu exageraţi, mai ales cei predispuşi la tensiune. A „moţăi” cu Capul aplecat în Piept este o „Odihnă” bine ştiută.
20. „Ciocăniţi-vă” Capul cu nodurile pumnului, uşor, dar numai partea superioară până la Tâmple. Desfundă Creierul. (Unii Profesori au obiceiul de a face aceasta elevilor grei de Cap).
Se mai pot face şi rotiri ale Gâtului şi tot felul de mişcări, ce depind de fiecare şi de timpul rezervat.

Pr. Ghelasie Gheorghe

(Cătălin Rusu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.