close
FilmPromovate

Personajul negativ își cere iertare

Tocmai am văzut cel mai imbecil serial produs vreodată: «Hollywood», pe Netflix.

Într-un alt context, poate aș fi reușit să mă amuz de dimensiunea abisală a prostiei lui. Azi chiar m-a cuprins îngrijorarea. Serialul rescrie «corect politic» istoria Hollywoodului de la sfârșitul anilor ’40. Nu intru în detalii, dar apoteoza este o noapte a Oscarurilor în care toate premiile sunt acordate unui film regizat de un metis, după scenariul unui negru homosexual, având o chinezoaică în rol secundar și o negresă în rol principal. Practic, singurul care NU câștigă Oscarul este albul heterosexual nominalizat, totuși, pentru un rol secundar. La ceremonie, regizorul sosește la braț cu iubitul lui, Rock Hudson, pe care îl sărută pasional când află că a câștigat. Lumea e mai bună, și toți sunt fericiți. Personajul negativ își cere iertare. După ani, albul heterosexual, ajuns vedetă, agață un bărbat într-o benzinărie…

Nu pot în ruptul capului să înțeleg de ce, în loc să înțelegem trecutul,am prefera să-l înlocuim cu o fantezie nătângă. Ce serviciu facem minorităților, de orice fel, falsificând istoria?

(Miruna Munteanu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.