close
ActualitatePromovate

PETRI&FRIENDS

CONCEPT
În urma coordonării timp de 10 ani a Simpozionului International de Sculptură Monumentală Caransebeș 2010-2019, a Simpozionului Internațional de Sculptură Monumentală Bușteni 2016, Simpozionului Internațional de Sculptură Brăila 2015 și Simpozionului Internațional de Sculptură Monumentală Rawabi – Palestina 2014, am o colecție de sculptură mică de aproximativ 25 de lucrări în diferite feluri de piatră, dăruite de colegii sculptori, participanți la simpozioanele sus-menționate. Astfel, dorind să aduc în fața publicului larg o parte din artiștii-

smart

sculptori din multe țări ale lumii care ne-au vizitat țara și care ne-au lăsat câte o lucrare de artă monumentală și datorită afinităților dintre noi, ca artiști plastici contemporani sau a faptului că am devenit prieteni creând și lucrând alături în diferite simpozioane internaționale, dar mai ales a unității de viziune a artei, de material – piatră (de diferite structuri morfologice) m-am gândit să expun împreună cu ei într-o expoziție denumită generic: „PETRI & FRIENDS”.

Pentru a avea atât unitate, cât și un parcurs al expoziției, voi expune pe socluri de diferite mărimi, aprox. 30 sculpturi de dimensiuni mici de la 20 la 60 cm înălțime, din mai multe feluri de piatră. Alături, printat pe format A5, un scurt CV al celui care expune. Pe perete, în dreptul (apropierea) sculpturii un poster înrămat reprezentând sculptura realizată de artiști în simpozioanele internaționale desfășurate în România.
Eu voi expune alături de colegii și prietenii mei 10 sculpturi de dimensiuni între 30 și 100 cm. înălțime / 20-50 cm / 15-40 cm, 5-7 postere printate și înrămate, cu lucrări de sculptură monumentală realizate în simpozioanele de sculptură din lume. Expoziția va fi itinerantă și va fi completată cu câte un catalog de aprox. 20 pagini și afișe cu sigla/antetul muzeelor/galeriilor unde se vor desfășura.
Expoziția este programată astfel:
– Galeria UAP Ploiești, 2-15 Iunie 2022
Palatul Mogoșoaia, 15 Iulie – 16 August 2022
– Muzeul Național al Țării Crișurilor, Oradea, 1 septembrie – 10 octombrie 2022
– Muzeul Național Brukenthal Sibiu, 15 octombrie – 30 decembrie 2022.
Invit pe toți colegii sculptori expozanți alături de mine, să participe la vernisajele ce vor avea loc în muzee/ galerii de mare prestigiu din România.
Sculptor Eugen Petri

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.