close
Actualitate

Preasfințitul părinte Ignatie Mureșeanul este noul episcop al Hușilor

Preasfințitul părinte Ignatie Mureșeanul, arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, a fost ales joi episcop al Hușilor, de către Sfântul Sinod.

Alegerea s-a făcut prin vot secret, noul episcop de Huși obținând 39 de voturi valabil exprimate din 48.

„Candidații propuși de către Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei au fost Preasfințitul părinte Ignatie Mureșeanul, arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, și Preacuviosul părinte arhimandrit Nichifor Horia, exarh administrativ al Arhiepiscopiei Iașilor și stareț al Mănăstirii Sfinții Trei Ierarhi din Iași”, a informat Biroul de presă al Patriarhiei Române, într-un comunicat de presă.

Ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române s-a desfășurat în Sala Sinodală din Reședința Patriarhală, sub președinția patriarhului Daniel.

Scaunul episcopal al Hușior a rămas vacant după ce Corneliu Bârlădeanul a decis, în luna august, să depună în fața Sfântului Sinod o cerere de retragere din funcția de episcop de Huși, în urma acuzațiilor că ar fi fost implicat într-o relație sexuală cu un bărbat.

D.P.

Tags : BORepiscophusisinod

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.