close
ActualitatePromovate

Premii pentru spectacolul „Avarul” la Festivalul Național de Comedie de la Galați

Spectacolul Avarul, in regia lui Cristi Juncu, a participat, in data de 7 octombrie, la cea de-a 29-a editie a Festivalului National de Comedie de la Galati.
Festivalul, organizat de Teatrul Dramatic Fani Tardini, reuneste spectacole de teatru ale unor trupe de prestigiu din tara, iar selectia actualei editii a fost realizata de criticul de teatru Doina Papp.
Adaptarea lui Cristi Juncu dupa piesa lui J.-B. P. Moliere, spectacolul Avarul a fost distins cu Premiul publicului galatean si cu Premiul pentru decorurile semnate de Cosmin Ardeleanu.
Inspirat de capodopera lui Molière, Avarul este o comedie care aduce in fata spectatorilor o galerie de personaje cu trasaturi si naravuri de cand lumea in contexte si situatii actuale, ce garanteaza buna dispozitie dar si rasul amar in fata unor tipare contemporane.
Spectacolul Avarul va fi prezent, pe 12 noiembrie, si la cea de-a 23-a editie a Festivalului International de Teatru Clasic de la Arad, in sala mare a Teatrului Clasic „Ioan Slavici”.

Personajele piesei lui Molière sunt măcinate de lupta dintre două dorinţe, cea de a fi iubite şi cea de a-şi spori şi proteja averea. Şi de una şi de cealaltă depind toţi, iar de la amândouă se aşteaptă protecţie şi siguranţă. Pentru unii dintre ei, relaţiile umane sunt mai importante, alţii idolatrizează lucrurile fără suflet, căci acestea pot fi folosite fără complicaţii. De pildă banii, ei sunt cei mai ispititori, pentru că par a avea puterea de a ne oferi tot ce ne dorim şi ne simţim în siguranţă când ne punem viaţa sub protecţia lor.

Teatrul Toma Caragiu Ploiești
AVARUL – adaptare de Cristi Juncu dupa J.-B. P. Moliere regia: Cristi Juncu scenografia: Cosmin Ardeleanu muzica: Cristi Juncu coregrafia: Attila Bordas. Cu: Constantin Cojocaru (Tatal), Andi Vasluianu (Baronu’), Ionut Visan (Fratiorul), Mihaela Popa (Surioara), Cristian Popa (Consilierul), Florentina Nastase (Printesa), Ada Simionica (Agenta), Bogdan Farcas (Primul bodyguard), Ion Radu Burlan (Al doilea bodyguard), Eliza Teofanescu (O actrita), Ana Cretu (O alta actrita), Andrei Radu (Un actor), Razvan Baltaretu (Tete Recuziteru’)
Tags : AvarulMoliereteatrul toma caragiu

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.