close
Creștinătate

PRIMA SAPTAMANA DIN POST LA SF MUNTE ATHOS 7

GANDURI LA MANA DREAPTA A SF. IOAN BOTEZATORUL

La manastirea Dionisiu se afla mana care L-a botezat pe Hristos, asa cum se vede pe capacul raclei. Cutremurator este cand te atingi de ea. Simti puterea Marturisirii Lui Dumnezeu in momentul botezului Lui Hristos.

16. Iar botezându-se Iisus, când ieşea din apă, îndată cerurile s-au deschis şi Duhul lui Dumnezeu s-a văzut pogorându-se ca un porumbel şi venind peste El.
17. Şi iată glas din ceruri zicând: “Acesta este Fiul Meu cel iubit întru Care am binevoit”. Matei: 3 16-17
Mi-a venit gandul ca aceasta marturisire s-a facut cu Sf, Ioan tocmai pentru ca el era un mare marturisitor. Striga despre Dumnezeu lumii.

Ce s-ar intampla daca Sf Ioan Botezatorul ar fi contemporan cu noi, mi-am zis?

Ooo!! Ce de “experte si experti” psihologi si parapshihologi s-ar stradui sa ne explice ce “complexe” are Sf Ioan. Cum s-ar inghesui ei sa-L intrebe pe “subiectul” despre relatiile cu mama sa in copilarie. Ce de talk showri ar fi pe tema asta cu personaje maxim-semidocte in domeniu, care doar vorbesc limba romana si nu o si inteleg. Ce de acuzatii de discriminare ar curge. Ma apuca scarba cand ma gandesc.

De ce ar fi toate astea? Pentru ca mintea noastra este numai la lumea asta. Pentru ca mandria noastra ne face sa credem ca stim, ca stapanim subiecte, ca suntem ceva fara sa fim cu Hristos.

Cum sa-L marturisim pe Hristos? In primul rand noua! Da! Noua! Daca credem ce se spune in Crezul ar trebui sa facem ce se spune la Sf. Liturghie tot timpul. Adica:

“Pre Tine Te lăudăm, pre Tine Te binecuvântăm, Ţie Îţi mulţumim, Doamne, şi ne rugăm Ţie, Dumnezeului nostru!”

Adica sa Ii aducem de 3 ori mai multe multumiri, binecuvantari si laude decat rugaciuni.

Ce rusine mi-a fost de Sf. Ioan cand i-am sarutat mana cu care L-a Botezat pe Hristos! Vai de capul meu!

Eu imi aduc aminte de Hristos doar cand am nevoie de El.

(Catalin Rusu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.