close
MonarhiePromovate

Principele Nicolae invitat la Sinagoga din Caransebeș

Am fost invitat impreuna cu soția mea, Alina-Maria, la Sinagoga din Caranșebeș cu ocazia Rosh Hashanah, anul nou evreiesc.

Am fost onorați să ne rugam impreuna cu comunitatea evreiasca pentru memoria și faptele Reginei Mame Elena, Regelui Mihai și Reginei Ana. Au fost momente emoționante și le mulțumim organizatorilor pentru cuvintele frumoase adresate Familiei Regale cu aceasta ocazie specială.

Mesaj Caransebeș 18 septembrie 2020

“Sunt onorat și emoționat să răspund invitației Obștei evreilor din Caransebeș, la celebrarea Anului Nou Evreiesc 5781, Roș Hașana.

În tradiția spirituală iudaică, în aceste clipe, evreii de pretutindeni se adună în Templul lui Dumnezeu, în rugăciuni de mulțumire și recunoștință, în spiritul unității și al solidarității, al iubirii creatoare.

Mă aflu aici din respect pentru poporul evreu și pentru comunitățile evreiești din țara noastră care au dat lumii și României un patrimoniu cultural de valori neprețuite.

Mă aflu aici în memoria străbunicii mele, Regina Mamă Elena și a bunicului meu, Regele Mihai I al României, pentru mine exemple mereu vii ale spiritului de sacrificiu și de umanitate necondiționată.

Această splendidă sinagogă, construită acum 124 de ani, pe vremea Regelui Carol I, este una din mărturiile aprecierii și considerației pe care Familia în care m-am născut și Coroana Română le acordau comunităților evreiești din România.

La împlinirea proiectului de Țară, România Mare din 1918, poporul român, Regele Ferdinand și Regina Maria, s-au bucurat de contribuția semnificativă a bunicilor și a străbunicilor dumneavoastră. Veșnică gratitudine!

Fie ca Anul Nou să aducă în familiile dumneavoastră, a tuturor evreilor din România și din întreaga lume, sănătate deplină, cât mai multe bucurii, împlinirile dorite, pace îndelungată și bunăstare, noi orizonturi de inspirație.
Shanah Tovah! La mulți ani!”

(Nicolae al României)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.