close
Monarhie

Principesa Maria a României în vizită la Şcoala de la Piscu

Luni 25 septembrie, Alteţa Sa Principesa Maria a României, fiica cea mai mică a Regelui Mihai a efectuat o vizită la Școala de la Piscu. Prin acest eveniment se reînnoadă simbolic firul care a legat vechiul cătun de olari de Casa Regală a României, căci Piscu a făcut parte jumătate de secol din Domeniul Coroanei Cocioc Scroviştea, iar bătrânii satului îşi mai amintesc încă acele vremuri.

Copiilor Şcolii Primare Agatonia le-au fost prezentate cele mai importante momente din istoria monarhiei româneşti.

La întâlnirea cu Alteţa Sa copiii au cântat „De la moşii noştri noi am învăţat” şi „N-ai nevoie de foarte multe ca să fii fericit”. Copiii au pregătit desene şi mesaje.

La întâlnirea cu lutul, Principesa a răspuns Prezent!, mărturisind că şi-a dorit dintotdeauna să încerce lucrul la roată. A vizitat şi atelierul sculptorului Virgil Scripcariu şi s-a interesat de munca noastră pentru patrimoniul cultural.

Marți, 26 septembrie 2017, Alteța Sa Regală Principesa Maria a vizitat centrele de zi pentru copii “Micul Prinț” și “Lizuca” din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sector 3, interacționând cu copiii aflați în saloane, și a stat de vorbă cu personalul Centrelor și a cunoscut activitatea desfăşurată zilnic.

Scopul celor două Centre este de a preveni abandonul și separarea de familie a copiilor preşcolari cu dizabilități din sectorul 3, prin asigurarea pe timpul zilei a unor activități de îngrijire, educație, recreere-socializare, consiliere, dezvoltare a deprinderilor de viață independență și orientare școlară pentru copii, cât și a unor activități de sprijin, consiliere, educare pentru părinți sau reprezentanții legali, precum și pentru alte persoane care au în îngrijire acești copii.

Miercuri, 27 septembrie 2017, Alteța Sa Regală Principesa Maria a efectuat o vizită cu caracter public în municipiile Călărași şi Slobozia.

În prima parte a vizitei, Principesa Maria s-a aflat, în Călăraşi, la Școala Gimnazială „Carol I”, unde a fost întâmpinată de elevi cu pâine şi sare, după care a vizitat fiecare clasă şi s-a întâlnit cu cadrele didactice.

De asemenea, Alteța Sa Regală a trecut pragul secției de arheologie a Muzeului Dunării de Jos, precum şi Centrului de Cultură și Creație Călărași unde i-a cunoscut pe membrii Ansamblului folcloric „Bărăganul”.

Principesa Maria a vizitat Centrul de Servicii Sociale SERA, aflat în subordinea Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași. Alteţa Sa Regală a vizitat câteva căsuțe de tip familial și Centrul de zi. În semn de prețuire, Alteței Sale Regale i-a fost oferit un tablou din origami, lucrat manual de către o tânără talentată, instituționalizată în cadrul SERA Călărași.

În partea a doua a vizitei, Principesa Maria a fost primită, la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia, de Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor. Vizita s-a încheiat la Centrul Eparhial unde Preasfinția Sa i-a prezentat Principesei Maria lucrarea socială – filantropică împlinită de Episcopie.

Tags : casa regalafamilia regalaprincipesa maria

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.