close
Știință și tehnică

Proiect unic în liceele din România. Elevii de la Liceul „Grigore Moisil” din Brașov au construit trei mașini electrice

30 de liceeni de la Colegiul Național de Informatică „Grigore Moisil” din Brașov au venit cu o surpriză pentru colegii lor în prima zi de școală. Le-au prezentat trei mașini electrice pe care le-au asamblat chiar ei în timpul vacanței de vară.

Mașinile liceenilor merg perfect! Deocamdată, nu au caroserii, dar cei care le-au încercat nu le-au simţit lipsa.

Caroseriile sunt în lucru şi vor ascunde de ochi curioşi angrenajele şi cele două baterii de câte 12 volți care dau putere unui motor electric. Merg cu cel mult 40 de kilometri pe oră şi au autonomie de circa o oră şi jumătate.

Elevii constructori s-au împărţit în trei echipe. Piesele şi modulele pentru asamblarea celor trei maşini au venit în iulie.

Tinerii constructori au fost sprijiniți de profesori de la colegiul lor, dar şi de profesori și studenți de la Universitatea Transilvania.

Noi avem o experiență de 9 ani pe circuitele internaționale. Nu facem mașini electrice, facem mașini cu combustie, dar ne luptăm la cel mai înalt nivel în ceea ce privește competiția universitară inginerească.” – prof. univ. Mihai Comsit, Universitatea Transilvania.

Proiectul „Info Car Race” a fost inițiat și finanțat de Fundația Comunitară Brașov, printr-un program de atragere a copiilor și tinerilor spre științe și tehnologiei.

Pe 23 septembrie, cele trei echipe de la Colegiul Național de Informatică „Grigore Moisil” se vor întrece pentru a stabili ce echipă a constuit cea mai bună mașină și are piloți mai pricepuți. Echipa câștigătoare va participa, în această toamnă, la un concurs mondial, la Londra.

T.V.

Tags : autoautomobile electriceinventatoriliceeniproiecteProiectul "Info Car Race"stiinta

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.