close
Magna EuropaPromovate

Recunoștința statului francez pentru doi români/Terapie prin poezie

Printr-un decret semnat de președintele Emmanuel Macron , doi compatrioți devin Cavaleri ai Ordinului Național al Meritului.

Radu Lupescu, medic anestezist – reanimator din Strasbourg, primește aceasta importantă distincție pentru eforturile sale în lupta împotriva coronavirusului.

În toată aceasta perioada, l-ați putut urmări pe dl Lupescu și în presa din România, care i-a preluat postările competente,  inteligente și instructive de pe pagina de Fb.

Cel de-al doilea decorat este scriitorul Matéi Vișniec care, dincolo de faptul că e un mare dramaturg ale cărui piese sunt jucate din zeci de țări, lucrează de peste trei decenii la întărirea relației dintre România și Franța.

În aceasta primăvară, Matei Vișniec a participat la proiectul «consultații poetice», organizat de Theatre de la Ville și de Insula 42.

Alături de alți autori sau actori (Nicoleta Lefter, Radu Vancu) a sunat oameni (care doreau să fie sunați, evident), cu care discuta aproximativ un sfert de oră și, în funcție de direcția în care o lua conversația, încheia cu recitarea unui poem.

Altfel spus, în pandemie, o terapie prin poezie.
Felicitări celor doi Cavaleri !

Text/Foto Luca Niculescu

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.