close
PromovateTradiții

Rețeta de joi: Friptură înăbușită italienească

”Rețete cu povești” (prima ediție: joi, 1 iunie 2023)
(urmare din ediția precedentă – joi, 18 ianuarie 2024)

Cum să îmbini utilul cu plăcutul

Radu Negoescu: ”Preparatul italian l-am învățat prin 76-77, de la aceeași prietenă italiancă. Se prepară ca friptura românească, pe care v-am <dezvăluit-o> înainte, cu unele deosebiri.
Așadar: după ce s-a fript cu untura 20 de minute, se adaugă:

  • 1 pahar vin alb
  • 2 pahare apă
  • puțin piper

Se lasă să fiarbă înăbușit la cuptor circa o oră și jumătate. Apoi, se adaugă 5-6 roșii tăiate în două, o lingură de oțet și una de zahăr. După aceea, se lasă să se fiarbă încă o oră și jumătate”.

Separat, se rumenește în puțin unt o lingură bună de pesmet fin. Sosul din cratiță se trece prin sită, îl amestecăm cu pesmetul și îl turnăm peste friptura tăiată felii, după ce i s-au scos ațele. Se mai lasă puțin la cuptor și apoi se servește.

Carne și vigoare

”Sunt în putere și foarte viguros. Niciodată nu mi-au creat indispoziții aceste feluri de mâncare. Niciodată. Cel mai mult am suferit acum, că am ținut post. Cum vă spuneam, eu sunt carnivor. Dacă n-am carne sau mezeluri, nu mă simt în apele mele.

Toate felurile pe care vi le-am prezentat îți trezesc o mare poftă de viață. Caut să îmbin utilul cu plăcutul”, ne-a mărturisit, la final, Radu Negoescu. 

                                                                A consemnat Leonida Corneliu Chifu,
                                                                                                                                străbătut de o fericire cerească

 

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.