”Rețete cu povești” (prima ediție: joi, 1 iunie 2023)
(urmare din ediția precedentă – joi, 18 ianuarie 2024)
Cum să îmbini utilul cu plăcutul
Radu Negoescu: ”Preparatul italian l-am învățat prin 76-77, de la aceeași prietenă italiancă. Se prepară ca friptura românească, pe care v-am <dezvăluit-o> înainte, cu unele deosebiri.
Așadar: după ce s-a fript cu untura 20 de minute, se adaugă:
- 1 pahar vin alb
- 2 pahare apă
- puțin piper
Se lasă să fiarbă înăbușit la cuptor circa o oră și jumătate. Apoi, se adaugă 5-6 roșii tăiate în două, o lingură de oțet și una de zahăr. După aceea, se lasă să se fiarbă încă o oră și jumătate”.
Separat, se rumenește în puțin unt o lingură bună de pesmet fin. Sosul din cratiță se trece prin sită, îl amestecăm cu pesmetul și îl turnăm peste friptura tăiată felii, după ce i s-au scos ațele. Se mai lasă puțin la cuptor și apoi se servește.
Carne și vigoare
”Sunt în putere și foarte viguros. Niciodată nu mi-au creat indispoziții aceste feluri de mâncare. Niciodată. Cel mai mult am suferit acum, că am ținut post. Cum vă spuneam, eu sunt carnivor. Dacă n-am carne sau mezeluri, nu mă simt în apele mele.
Toate felurile pe care vi le-am prezentat îți trezesc o mare poftă de viață. Caut să îmbin utilul cu plăcutul”, ne-a mărturisit, la final, Radu Negoescu.
A consemnat Leonida Corneliu Chifu,
străbătut de o fericire cerească