close
Sport

România, un nou record mondial de viteză. Cinci români au traversat Marea Neagră într-o barcă cu vâsle în 11 zile

Cinci români au stabilit un nou record de viteză, la traversarea Mării Negre într-o barcă cu vâsle. Au făcut călătoria în aproape 11 zile. Dar nu se vor opri aici. Această performanţă e doar un „antrenament”. Vor să devină prima echipă românească ce traversează Atlanticul într-o barcă cu vâsle. Prin eforturile lor, strâng bani pentru copiii diagnosticaţi cu boli rare sau incurabile.

11 zile 6 ore şi 1 minut, de atât a avut nevoie echipa Atlantic Four pentru a vâsli 1200 de km de la Limanu până în Batumi, Georgia.

Călătoria celor cinci temerari a fost plină de pericole şi încercări. Fiecare moment dificil a ajutat la sudarea echipei.

Întreaga aventură a pornit de la o idee. În urmă cu opt luni, Andrei Roşu – un maratonist cunoscut – s-a hotărât să se înscrie în cea mai dură cursă de vâslit din lume, Atlantic Challange. Şi a căutat colegi. După mai multe castinguri, a selectat patru candidaţi.

Înainte să se avânte cu barca pe apele oceanului, temerarii s-au antrenat pe Marea Neagră.

Prin toate eforturile lor, ei încearcă să strângă bani pentru construirea unui spital pentru copii.

Cursa de pe Oceanul Atlantic va fi în decembrie. Însă echipa de români va trebui să renunţe la unul dintre membri, pentru a îndeplini cerinţele concursului.

Tags : barca cu vaslecalatoriirecord romaniatraversari

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.