close
ActualitatePromovate

Festival Internaţional de Teatru de Stradă, în Bucureşti

Capitala devine din această seară, pentru o lună, scena Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă. Cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti-B-Fit in the Street!, a debutat sâmbătă, de la ora 19:00, în Parcul Unirii, prezentând publicului, până pe 30 iulie, peste 40 de spectacole de teatru stradal şi acrobaţii performate de sute de artişti internaţionali.

Primăria Capitalei prin ARCUB organizează singurul festival internaţional de teatru de stradă din Bucureşti, care anul acesta devine cel mai mare eveniment de profil din ţară. Între 1-30 iulie, a noua ediţie a festivalului aduce la Bucureşti sute de artişti internaţionali şi peste 40 de spectacole din Franţa, Columbia, Italia, Germania, Olanda, Austria, Spania şi România.

Peste 40 de spectacole, susţinute de sute de artişti din mai multe ţări, vor fi prezentate în fiecare week-end, în locuri din Bucureşti preferate pentru petrecerea timpului liber, precum Piaţa George Enescu, Piaţa Revoluţiei, Calea Victoriei, Piaţa Universităţii, Piaţa Constituţiei, Parcul Unirii sau Centrul Istoric.

Personajele veneţiene de secol XVII de la Incanti Barocchi, costumele de fluture cu aripi enorme ale artiştilor Farfalle in Danza şi statura impunătoare a Mascotei stârnesc curiozitatea şi amuzamentul bucureştenilor şi turiştilor. Pe lângă personajele fantastice pe catalige, spectacolul Mistral ridică nivelul de adrenalină al publicului, cu o demonstraţie de acrobaţie a unui artist suficient de curajos să se urce la cinci metri înălţime, în vârful unui stâlp susţinut în poziţie verticală de patru cabluri ţinute chiar de voluntarii din public.

B.T.

Tags : bucurestispectacoleteatru de strada

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.