close
CreștinătatePromovate

SA RIDICAM MINTEA NOASTRA DIN FUNDUL VAII PACATELOR

Dragii mei,

Frasineiul pentru mine este locul unde ma folosesc mult. De obicei intreb diversi monahi imbunatatiti despre o problema sau alta. Se intampla ca de multe ori sa intreb ceva puncual si sa primesc un raspuns mai vast care pare ca nu are legatura cu ce am intrebat, dar dupa ce-l “mestec” vad ca mi-a raspuns la mai multe probleme deodata. Iata un astfel de raspuns:

“Cei ce ne balacim in fundul vaii, putem afla si trebuie sa aflam diverse moduri de a ne elibera atentia. Cand nu reusim sa biruim gandurile patimase cu rugaciunea, putem citi. Daca nu putem sa citim poate putem discuta cu cineva care ne poate indruma sa ne eliberam din pacatul respectiv. Este dureroasa si indelunga despartirea de pacat. Este greu sa ne eliberam mintea si sa ne mutam atentia catre Imparatia Cerurilor. Mintea de pe fundul vaii, adica robita de patimile joase, pamantesti, este neputincioasa a se ridica la Cer. Deci trebuie sa ne luptam pe toate caile: cu rugaciunea, cu osteneala, cu o plimbare contemplativa, prin citit, prin conversatii despre Dumnezeu etc. Toate acestea sunt lucruri mici, dar repetate, combinate si mai ales indesite duc la un rezultat deosebit de pretios”.

Eu am ramas masca. Am fugit la camera si am scris tot.

Observati ca este o reteta practic pentru orice? Am citit si recitit si nu pare mare lucru.
DAR SA INCERCAM SA TRAIM, ADICA SA APLICAM SI VOM VEDEA CE O SA NE STEA IN CALE, FIECARUIA DUPA PATIMILE NOASTRE.

Doamne ajuta!

(Cătălin Rusu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.