close
Cenaclul I.L. CaragialeCronică

Ședința Cenaclului I. L. Caragiale – 25.03.2019

Cenaclul I. L. Caragiale s-a întâlnit din nou pe data de 25.03.2019 pentru a-l celebra pe poetul necuvintelor, ploieșteanul Nichita Stănescu.

Revista presei literare a fost rezumată de poetul Ion Fintiș, iar conceptul despre suflet la vechii egipteni a fost expus într-un dialog imaginar cu netheru egiptean și cu lumea zeilor.

Dialogul dintre minte și suflet are loc doar în prezența iubirii, dialog care la egipteni era ilustrat prin prezența inimii (akh) ca parte a sufletului etern.

S-au recitat poezii scrise în memoria lui Nichita Stănescu, poezii ce au evocat sufletul poetului ploieștean.

Seara a culminat cu interpretarea magistrală a poeziei stănesciene de către Nicu Drăgulin, cel ce ne încântă mereu cu prezența lui magică.

La final, un eseu despre îngerul blond al poeziei românești cel care a spus: ”A avea un prieten este mai vital decât a avea un înger.”

Grațiela AVRAM

 

 

 

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.