close
CreștinătatePromovate

Semnificația Zilei de Marți Din Săptămâna Patimilor

În a doua zi a Săptămânii Mari, Sfânta și Marea Marți, ne este amintită pilda celor zece fecioare ca să ne îndemne să veghem necontenit și să fim gata să ieșim în întâmpinarea adevăratului Mire prin fapte bune.
Aceasta face parte din grupul Deniilor Mirelui sau Triduumul Mirelui, care durează până Miercuri.
Pe când Domnul nostru Iisus Hristos Se suia la Ierusalim și Se ducea la Patimă, a spus ucenicilor Săi mai multe pilde, între care și pilda fecioarelor. Pe cinci dintre ele le numește înțelepte, căci împreună cu fecioria au avut și multul și îmbelșugatul untdelemn al milosteniei. Iar celelalte cinci sunt numite nebune, pentru că deși aveau credință, nu s-au îngrijit de lucrarea faptelor bune.
Cealaltă pildă, a talanților, arată că omul este dator să fie virtuos. Mântuitorul ne-a poruncit adeseori „Fiți sfinți!”, „Fiți desăvârșiți!”, pentru că omul are deja darul sfințeniei de la Sfântul Botez. A primit talantul, anume calitățile sale, de la Dumnezeu, el trebuie doar să le înmulțească.
Hristos, cel care Se pregăteşte să meargă spre judecată, pălmuire, scuipare, răstignire şi moarte de bunăvoie pentru împăcarea noastră cu Dumnezeu, este văzut drept „adevăratul Mire”.
Domnul ne cheamă pe toți cei ce formăm Biserica Sa să ne alăturăm Lui în Împărăția Cerească, însă odată cu această invitație vine și o atenționare: „Nunta este gata, dar cei poftiți n-au fost vrednici”.

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.