close
CreștinătatePromovate

Semnificația Zilei de Miercuri Din Săptămâna Patimilor

În Sfânta și Marea Miercuri se face pomenirea de femeia păcătoasă, care a spălat cu lacrimi și a uns cu mir picioarele Mântuitorului, simbol al pocăinței adevărate și al îndreptării omului păcătos.
Temele centrale, pocăința și iertarea păcatelor femeii păcătoase ce a spălat picioarele lui Hristos cu lacrimi, le-a șters cu părul capului și le-a uns cu mir, se află în antiteză cu fapta rușinoasă a vinderii lui Hristos de către Iuda Iscarioteanul.
Când Iisus S-a suit în Ierusalim şi era în casa lui Simon leprosul, o femeie păcătoasă s-a apropiat de El şi a turnat pe capul Lui acel mir de mare preţ.
Pomenirea ei s-a pus în această zi, pentru ca, după cuvântul Mântuitorului, să se predice pretutindenea şi tuturor fapta ei cea plină de multă învăţătură.
Dragostea pe care ea a văzut că o are Hristos pentru toţi, prietenia Lui cu toţi oamenii şi mai cu seamă când L-a văzut că intră în casa unui lepros, pe care legea îl socotea necurat, au determinat-o la acest lucru.
Femeia păcătoasă este un exemplu de pocăință, ea a spălat picioarele Mântuitorului, iar Acesta, în Marea și Sfânta Joi, le spală pe ale apostolilor.

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.