close
ActualitatePromovate

Spectacolul naturii în Parâng! Pinii au înflorit după 100 de ani!

obiectivnews.ro

Spectacolul minunat din Munții Parâng a fost imortalizat zilele trecute.

Fotografia cu pinii care au înflorit a ajuns virala. Asta pentru că acest fenomen poate fi văzut realmente o data în viață. Pinii înfloresc o data la 100 de ani. Spectacolul poate fi încă admirat de către cei care se încumetă să urce la o altitudine destul de semnificativa.

Spectacolul naturii, vizibil pe Facebook

Spectacolul creat de peisajul sublim din Munții Parâng în aceasta perioada ar concura oricând cu o imagine din Alpi. Pinii sunt încarcați de flori superbe de roșu aprins care au o forma aparte. Minunea se întâmplă doar o data la 1000 de ani. Spectacolul coniferelor a fost fotografiat și postat ulterior în mediul online. Cum era de așteptat internauții au reacționat imediat.

” Ce țară frumoasa avem!” , Superb! Nu am văzut ceva mai frumos!” au scris doi internauți pe Facebook.

Romania are numeroase specii de pini

Spectacolul vizibil în Munți în aceste zile este dat de o anumită specie de pin, respectiv cel negru. Putini știu că în tara noastră se găsesc numeroase specii de conifere. Prezenta lor este mai mult decât benefica omeniri datorita aerului bine ozonat din jurul lor. Speciile de pini pot să trăiască până la 1000 de ani, astfel se explica faptul că aceștia înfloresc doar o data la 100 de ani.

Arbori rezistenți creeaza spectacolul in padure sute de ani

Pinul este adeseori confundat cu bradul. În mod special iarna, spectacolul naturii se muta din pădure în mijlocul civilizației. Cu toate acestea, pinii și brazii au semne distinctive. Pinul de pădure are coroana conică compactă iar scoarţa arborelui este de culoare roşiatică şi răşinoasă. Acești arbori supraviețuiesc in condiții grele, in soluri uscate si terenuri stâncoase.

(Cretu Madalina – obiectivnews.ro)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.