close
CronicăPromovate

Strada

Articol publicat în 1992, în „România liberă”, pagina de „Opinii”, unde semnau, de regulă, Octavian Paler, Eleodor Focșăneanu, Stelian Tănase, Petre Mihai Băcanu, Roxana Iordache, Anton Uncu, Mihai Creangă.
Petre Mihai Bacanu a hotărât să apară. A fost o imensă onoare pentru mine! Cam naiv articolul, dar era expresia experiențelor trăite de-a valma imediat dupa Revoluție. Și conducerea a vrut să-mi dea încredere.
„Țiganii infractori au pus stăpânire pe STRADĂ. STRADA este spațiul lor preferat de desfașurare. Cetațenii care circulă prin fața acestora sunt urmăriți, cântăriți, analizați, tranșați. Pentru furt, tâlhărie, înșelăciuni, bătăi, violuri”. „Politiștii cad victime actelor lor de violență. În numele cui se tolerează aceste lucruri? Toleranța înseamnă umilire, injosire?”(…)
„Sa graduăm atitudinea noastra față de cei cu care conviețuim dupa cum urmeaza: dragoste, indiferență, toleranță, nemulțumire, ură. Pe ce nivel ne situăm fiecare dintre noi și de ce? Xenofobia începe de la ultimul nivel”(…)

„Romania libera”, 1992. Autor: Cristian Botez

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.