close
CronicăPromovate

Toți am fost mici odată…

Știu că nu spun niciun lucru nou și mai cred ca în special când devenim parinți ne dăm seama de fragilitatea si inocența copilăiei. Sigur, nu există nicio explicație anume, lucrurile pur si simplu așa se întamplă. De aceea cred ca este important sa petrecem cat mai mult timp cu cei mici cu micii noștriii nostri, sa fim alaturi de ei si sa ne bucuram de fiecare clipa minunata.

De mici am fost învățați să creștem și să ne facem puști. Nici măcar asta nu o facem bine! Ne-am făcut adulți! Un corp nu poate să determine sufletul, să gândească, iar mișcarea și ordinea corpului ca și restul operațiunilor sale, dacă mai există, sunt independente de suflet. Trecând dincolo de planul experienței, corpul nostru considerat ca mod al întinderii este obiect al ideii, care constituie sufletul nostru.

Sufletul nu se cunoaște decât dacă percepe ideile afecțiunilor corpului și percepe corpurile ca existând dacă este afectat de ele. Sufletul nu percepe existența unui corp decât în perioada propriei existențe ceea ce înseamnă că sufletul nu are altă durată decât cea a corpului, astfel el înlătură ideea imortalității.

„Oamenii mari nu pricep niciodată nimic şi este obositor pentru copii să le dea întruna explicaţii.”

„Toţi oamenii mari au fost cândva copii…dar doar câţiva dintre ei îşi mai amintesc”.

„Nu iubi primăvara, ci înfăţişarea unei anumite flori în care primăvara s-a închis; nu iubi dragostea, ci pe cel în care dragostea se întruchipează.”
Poet, prozator şi aviator, aristocratul Antoine de Saint- Exupery

„Vulpea: Tu nu eşti încă pentru mine decât un băieţaş, aidoma cu o sută de mii de alţi băieţaşi. Iar eu nu am nevoie de tine. Şi nici tu n-ai nevoie de mine. Eu nu sunt pentru tine decât o vulpe, aidoma cu o sută de mii de alte vulpi. Dar dacă tu mă îmblânzeşti, vom avea nevoie unul de altul. Tu vei fi, pentru mine, fără seamăn în lume. Eu voi fi, pentru tine, fără seamăn în lume…”

(Alexandru Petrescu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.