close
Editorial

Trăiești, omule?

O să spui că DA, mai mult ca sigur! Dar în goana ta furibundă și grăbită după bani, case, lucruri… te pierzi pe drum, asta dacă nu cumva ai fost „pierdut” de la început.
Respiri aer, mănânci, vorbești, te miști, încerci să te conformezi așteptărilor, încerci să nu dezamăgești… și numeşti toate acestea „A TRĂI”. În realitate, doar exiști și ATÂT, nimic mai mult!
Devii ceea ce își dorește societatea și oamenii, un robot programat să se conformeze turmei, un pion pe masa de joc a celorlalți, o minge pasată într-un teren MURDAR.
Renunți la toate dorințele, planurile, visurile tale și renunți la tine… de FRICĂ.
Frica de a nu fi judecat, frica de eșec, frica de părerea celorlalți… bla, bla, bla…
Te hrănești în permanență cu iluzia că faci ceea ce trebuie, dar oare cine este în măsură să îți spună CE TREBUIE, CUM TREBUIE și CE NU TREBUIE???
Te îndepărtezi, în fiecare zi, tot mai mult de TINE, de sensul tău în viață, de sufletul tău. Paradoxal, mai apoi, te plângi că ai un suflet prea bun și asociezi acest clișeu, cu cauza nefericirii tale, pe principiul prost gândit: „Oamenii care au un suflet bun, suferă întodeauna mai mult”. Cine a mai spus și fraza asta idioată???
Nu poți să suferi de prea mult suflet, poți doar să suferi de prea multă prostie. Așadar, atunci când îți mai trece prin cap ideea stupidă că ai prea mult suflet, să știi că ai prea multă prostie, de fapt.
Te zbați, zilnic, să te încadrezi în NORME, să nu deranjezi, să nu superi pe nimeni. Niciodată nu încerci să faci ceva NOU, pentru că vine un NIMENI care îți spune că nu se poate și tu îl crezi pe cuvânt. Totuși, ai un creier, învață să-l folosești. Mai ai și o inimă, învață să SIMTI.
Decide singur pentru tine și nu te mai lăsa manipulat de alții, crede în tine chiar și atunci când alții nu o fac.
Este viața ta! Prin urmare, tu ești responsabil să o faci EXTRAORDINARĂ.

Intreabă-te cu sinceritate:
💜 dacă ești intradevar fericit, dacă te simți în plina armonie cu tine însuți, dacă simți ca ti-ai găsit sensul în viața…
💜 dacă există în tine suficienta fericire și iubire încât să se reverse și în afară către altă persoană
💜 dacă există în tine atât de multă bucurie încât să reușești să aprinzi O SPERANȚĂ în alt om
💜 dacă exista în tine suficientă lumină și destul de puternică încât să o vadă și altcineva.

Ești un SOARE sau ești un LICURICI ???

SOARELE luminează atât de tare, încât nu ai cum să nu-l observi. Chiar și atunci când este acoperit de nori, tu știi că este acolo, știi că există MEREU.

LICURICII îi găsești acolo unde se află majoritatea oamenilor: în BEZNA TOTALĂ.

Iuliana Popa

Tags : manipulareoamenisimtamintesperantevalori umane

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.