close
Sport

Turneul Campionelor: Simona Halep față în față cu deținătoarea trofeului

timpul.md

Simona Halep va reveni pe terenul de la Shenzhen. După prima victorie la Turneul Campioanelor, contra Biancăi Andreescu, fostul lider mondial urmează să se întâlnească astăzi cu Elina Svitolina, campioană în 2018.

Simona Halep revine astăzi în arenă la Turneu Campioanelor. Duelul cu Elina Svitolina, în grupa Violet, este programat de la ora 12.30.

În duelurile directe este egalitate, dar românca are două victorii în 2019 în faţa jucătoarei din Ucraina.

Simona vine cu încredere pe teren șidupă partida câștigată, luni, în fața Biancăi Andreescu (locul 4 WTA). Meciul cu canadianca a fost lung, solicitant. După 2 ore și 30 de minute de joc, Halep a recunoscut că era un pic moartă.

“A trebuit să lupt. Nu am jucat prea mult de la Wimbledon şi mă simt un pic cam ”moartă”. Sper să-mi revin până miercuri”.

Simona a prefațat astfel duelul cu Svitolina: ” Sper să nu mai fie tot un meci epuizant! O să dau tot ce pot ca să câştig. Ştiu că este greu contra ei de fiecare dată, îi place terenul aici, are încredere,

Elina Svitolina are zero titluri cucerite în acest sezon. De aceea, este super motivată la ultima întrecere a anului. În plus, ucraineanca a câștigat ediția 2018 a Turneului Campioanelor.

O victorie în faţa deţinătoarei trofeului, coroborată cu un succes al Biancăi Andreescu împotriva Karolinei Pliskova ar asigura calificarea în penultimul act al competiţiei.

Simona Halep se află la a cincea prezență la Turneul Campioanelor, cu toate că a obținut calificarea la ultimele șase ediții. Anul trecut, ea s-a retras din cauza unei accidentări.

Cea mai bună performanță a Simonei a venit în 2014, atunci când a jucat finala cu Serena Williams însă a fost învinsă clar de americancă (3-6, 0-6). În celelalte ediții, Halep nu a trecut de faza grupelor (2015, 2016, 2017).

Turneul Campionelor, găzduit de Shenzhen începând din acest an, dispune de cele mai mari premii din istoria tenisului, în valoare totală de 14 milioane de dolari.

(timpul.md)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.