close
ActualitateTabăra Sculptură

”Un parc al creației, al iubirii, un parc al semizeilor, al demiurgilor”

Tabăra internațională de Sculptură Monumentală Contemporană – Ediția a V-a (Ploiești 2023)

Impresii la încheierea lucrărilor 

Grațiela Avram – scriitoare, traducătoare:

Reporter: De unde vă știu eu? Cred că de-aici, din anii precedenți. Ați mai fost la Tabăra de la Ploiești, nu? Ce anume vă mână-ncoace?

Grațiela Avram: Este un parc special, deoarece aici se află 30 de sculpturi naționale și internaționale, ale unor sculptori de renume mondial, un parc deosebit, pentru că a devenit locul de întâlnire al sculpturilor naționale și mondiale. A devenit un parc al creației, al iubirii, un parc al semizeilor, ca să zic așa, un parc al demiurgilor. Știm foarte bine că artistul e cel care creează și recreează lumi. El este precum un demiurg ce-și pune amprenta pe spațiul creat. De aceea, aș vrea ca aici, la anul, să asistăm din nou la o tabără de sculptură internațională, poate cu mai mulți participanți. Să ne bucurăm de aceste statui divine – zic eu – muncite și lucrate cu sufletul și cu inima de acești sculptori minunați.

Reporter: Cui datorăm aceste cuvinte însuflețite și însuflețitoare?

G.A.: Sunt una dintre poetele Cenaclului ”I.L. Caragiale” din Ploiești, scriitor, autor de cărți, Grațiela Avram. Mulțumesc pentru ocazia pe care mi-ați oferit-o.

                                                                                                      A consemnat Leonida Corneliu Chifu

 

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.