close
ActualitateTabăra Sculptură

”Mi se pare o inițiativă remarcabilă a oamenilor de cultură din Ploiești”

Tabăra de Sculptură Monumentală Contemporană – Ediția a V-a (Ploiești 2022) 

Impresii la încheierea lucrărilor 

Mihaela Ștefănescu profesoară de istorie:

”Mi se pare o inițiativă remarcabilă a oamenilor de cultură din Ploiești”

Reporter: De unde veniți?

Mihaela Ștefănescu: Din București. Sunt o prietenă apropiată a organizatorilor Taberei de Sculptură de la Ploiești. Este prima dată când vin la închiderea oficială a Taberei, dar în ultimii ani am trecut în timpul anului și am văzut lucrările. Sunt impresionată.

R.: Cum apreciați inițiativa organizatorilor?

M.Ș.: Mi se pare o inițiativă remarcabilă a oamenilor de cultură din Ploiești. Sper să continue această inițiativă și în anii următori, să devină o tradiție și să fie cunoscută și în alte județe, în Capitală ș.a.m.d., pentru că Ploieștiul are o activitate culturală foarte, foarte intensă. Am fost și săptămâna trecută în Ploiești și am remarcat că erau o serie de evenimente concomitent. Ploieștiul nu este doar un oraș industrial, așa cum se spunea pe vremuri, ci este un oraș în care pulsează o viață culturală foarte intensă.

R.: Câteva impresii…

M.Ș.: Mă bucur că l-am întâlnit pe marele artist Grigore Leșe. Am și reușit să vorbesc cu domnia sa, iar pe sculptori – ce să zic? – i-am felicitat. Niște lucrări remarcabile. Nu sunt specialist în istoria artelor, dar am fost impresionată. Intenționez să vin și la închiderea ediției viitoare.

                                                                                                       A consemnat Leonida Corneliu CHIFU

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.