close
ActualitatePromovate

Universitatea București și TVR au organizat Ziua Internaţională a Subtitrării

Cele mai citite texte ale prezentului sunt subtitrările. Cei care vor să le facă sunt tot mai mulţi şi şi-au asigurat o meserie de viitor, spun cunoscătorii domeniului. Se pot specializa la un masterat pentru traducerea textului literar de la Universitatea Bucureşti.

Profesorii au observat că e o specializare importantă şi au organizat, împreună cu Televiziunea Română, Ziua Internaţională a Subtitrării.

Un român din cinci nu citește niciodată cărți, iar un sfert cumpără mai puțin de o carte pe an. În acest context, subtitraările au devenit cele mai citite texte. Cei care le scriu ar putea avea o profesie de viitor, spun profesorii de la Universitatea București.

Profesia de traducător este din ce în ce mai căutată de către tineri. Așa că prosfesorii de la Universitatea București au înființat un master pentru Traducerea Textului Literar Contemporan.

Ziua Internaţională a Subtitrării s-a sărbătorit în acest an pentru prima oara în lume. Profesorii de la Universitatea București speră ca evenimentul să ia amploare internațională în anii următori.

Tags : cartetvruniversitatea bucurestiziua subtitrarii

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.