close
MonarhiePromovate

Principesa Margareta şi Principele Radu vor parcurge cu Trenul Regal, de la Focşani la Oneşti, un traseu al recunoştinţei, la centenarul bătăliilor de la Mărăşeşti, Mărăşti şi Oituz

Principesa Margareta şi Principele Radu vor parcurge cu Trenul Regal, de la Focşani la Oneşti, marţi, 11 iulie, un traseu al recunoştinţei, cu ocazia centenarului bătăliilor de la Mărăşeşti, Mărăşti şi Oituz. Călătoria Familiei Regale va avea loc în ziua în care a început prima bătălie, cea de la Mărăşti.

Astfel, marţi, principesa Margareta şi principele Radu vor fi prezenţi la scurte ceremonii de primire în gările Focşani, Mărăşeşti, Adjud şi Oneşti şi vor lua parte la ceremonii solemne la Mausoleele din Mărăşeşti şi Mărăşti, precum şi la Cimitirul Eroilor din Oituz.

Familia Regală îi invită pe toţi locuitorii din oraşele şi comunele vizitate să ia parte la aceste evenimente.

Călătoria Trenului Regal va porni din Gara Focşani, la ora 10.45. Prima oprire va avea loc în Gara din Mărăşeşti, la ora 11.25. Va avea loc, apoi, la Mausoleul din Mărăşeşti, o ceremonie de depunere de flori, iar la prânz o ceremonie similară la Mausoleul de la Mărăşti.

A doua oprire a Trenului Regal va avea loc în Gara din Adjud, la ora 15.30. Trenul Regal va opri în gară pentru 10 minute.

A treia oprire a Trenului Regal va avea loc în Gara din Oneşti, la ora 16.20.

Accesului publicului este liber la toate opririle.

În finalul zilei, principesa Margareta şi principele Radu se vor afla la Cimitirul Eroilor din Oituz, la ora 16.50, pentru a depune flori, într-o ceremonie solemnă, în memoria oştaşilor români căzuţi pe câmpul de luptă.

Toţi cei care vor dori să aducă un omagiu eroilor neamului la Mausoleele din Mărăşeşti şi Mărăşti şi la Cimitirul Eroilor din Oituz, să întâmpine familia regală şi să vadă Trenul Regal în gara oraşului lor sunt bineveniţi.

C.R.

Tags : Casa Regala a RomanieiPrincipesa Margaretatrenul regal

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.