close
Magna EuropaPromovate

Urmează la Parlament: acordul comercial UE-Vietnam, inteligența artificială, cooperarea UE-Regatul Unit

europarl.europa.eu

Relația viitoare cu Marea Britanie, acordul comercial UE-Vietnam și provocările inteligenței artificiale se numără printre subiectele de pe ordinea de zi a Parlamentului săptămâna viitoare.

Acordul comercial UE-Vietnam

Parlamentul va vota miercuri acordurile de comerț liber și investiții dintre UE și Vietnam. Acordurile vor elimina practic toate tarifele dintre Vietnam și Uniunea Europeană pe parcursul unui deceniu.

 

Viitoare relații UE-Regatul Unit

Pe 12 februarie, Parlamentul își va prezenta poziția inițială pentru viitoarele negocieri privind o nouă relație cu Regatul Unit în urma Brexit-ului.

 

Inteligența artificială

În timpul unei dezbateri, luni, deputații vor prezenta provocările inteligenței artificiale și a luării automate de decizii și măsurile posibile pentru a proteja mai bine consumatorii. Votul va avea loc miercuri.

 

Bugetul UE pe termen lung

Deputații vor dezbate prioritățile Parlamentului pentru următorul buget pe termen lung al UE cu Consiliul și Comisia, pe 12 februarie, înaintea summit-ului din 20 februarie.

 

Drepturile femeilor

Marți, eurodeputații vor discuta despre prioritățile Parlamentului pentru strategia UE pentru egalitatea de gen 2020-2024. De asemenea, vor dezbate prioritățile UE pentru cea de-a 64-a sesiune a Comisiei ONU pentru condiția femeilor, care va avea loc la New York în martie. Miercuri, vor vota o rezoluție prin care se solicită o strategie UE care să pună capăt mutilării genitale feminine în întreaga lume.

 

Comerțul ilegal cu animale de companie

Pentru a combate traficul cu animale de companie în UE, Parlamentul va vota joi o rezoluție prin care se solicită un sistem obligatoriu la nivelul UE pentru identificarea și înregistrarea pisicilor și a câinilor și sancțiuni mai dure împotriva celor care furnizează pașapoarte false pentru animale de companie.

 

Extinderea

Luni, deputații europeni vor discuta despre abordarea revizuită a negocierilor de aderare, prezentată de Comisie la 5 februarie.

(europarl.europa.eu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.