close
Neo-Babilon

Zeci de localnici ARESTAȚI în Grecia pentru că au ridicat o Cruce pentru a descuraja intrarea migranților

captura video- euronews.com

Poliția elenă a arestat zilele trecute 35 de cetățeni greci și un albanez, pe insula grecească Lesbos, pentru că au ridicat o Cruce metalică uriașă, în încercarea de împiedica migranții să ajungă pe insulă.

 

Toți au fost arestați pe baza acuzațiilor de ocupare arbitrară a proprietății publice și de construcție ilegală, informeaza euronews.

Situată în Marea Egee, lângă țărmurile Turciei, insula a devenit una dintre principalele porți către Europa, după izbucnirea crizei migranților în 2015.

Într-un scurt clip video, unul dintre localnicii arestați spune: „Se pare că am deranjat o mulțime de oameni. Acuzațiile pentru care am fost arestați sunt ridicole. Dacă o vor dărâma, noi o vom ridica din nou. Ei trebuie să înțeleagă că aceasta este țara noastră, aceasta este religia noastră și acesta este simbolul nostru”.

Incidentul de pe insula Lesbos vine după ce, anul trecut, o Cruce imensă din beton ridicată la începutul lunii septembrie pe o stâncă, cu fața spre mare, a fost distrusă, acțiune pusă pe seama unor organizații locale care primesc migranții. ONG-ul „Coexistența și comunicarea în Marea Egee” a trimis o scrisoare primarului municipalității, cerând înlăturarea Crucii, care i-ar fi ofensat pe musulmanii ajunși pe insulă.

(Ștefania BRÂNDUȘĂ – activenews.ro)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.