close
Social

Ziua Internațională Împotriva Exploatării Sexuale și Traficului Femeilor și Copiilor

Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane (ANITP) salută ‘Ziua Internațională Împotriva Exploatării Sexuale și Traficului Femeilor și Copiilor’ — marcată în fiecare an, la nivel mondial, la data de 23 septembrie.

Cu acest prilej, ANITP anunță prelungirea perioadei de implementare a campaniei online de informare, sensibilizare și reducere a cererii traficului de persoane în vederea exploatării sexuale ‘Alegi să prețuiești sau să strivești? NU PLĂTI PENTRU SEX!’, derulată în mediul Facebook, în parteneriat cu Asociația Ecumenică a Bisericilor din România (AIDRom).

Campania urmărește REDUCEREA CERERII traficului de persoane în vederea exploatării sexuale, prin informarea utilizatorilor de facebook de gen masculin cu privire la efectele cererii de servicii sexuale asupra victimelor traficului de persoane și bunăstării ilicite a grupărilor de crimă organizată.

MESAJUL campaniei este ‘NU PLĂTI PENTRU SEX! Cererea de servicii sexuale crește numărul victimelor traficului de persoane!’.

În această etapă, transmiterea mesajelor se va realiza și prin intermediul partenerilor instituționali și neguvernamentali, jurnaliștilor și publicului larg. Cei mai activi și mai creativi utilizatori vor fi premiați în cadrul unui concurs.

ANUNȚUL CONCURSULUI:

Fii alături de noi în campania online de reducere a cererii traficului de persoane, în vederea exploatării sexuale: ‘Alegi să prețuiești sau să strivești? NU PLĂTI PENTRU SEX! Cererea de servicii sexuale crește numărul victimelor traficului de persoane!’

Pentru promovarea campaniei si marcarea zilei de 23 Septembrie ‘Ziua Internațională Împotriva Exploatării Sexuale și Traficului Femeilor și Copiilor’, Centrul regional Ploiesti din cadrul Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane (ANITP) va desfășura activități de informare pe raza celor 3 județe de competenta: Prahova, Dâmbovița și Buzău.

Mai multe despre campanie:

Site ANITP: http://www.anitp.mai.gov.ro/programs/alegi-sa-pretuiesti-sau-sa-strivesti/

Facebook: Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane

Link pagină: https://www.facebook.com/ANITPCentral/

Informații de background:

Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane coordonează, evaluează și monitorizează la nivel național aplicarea politicilor în domeniul traficului de persoane de către instituțiile publice, precum și a celor din domeniul protecției și asistenței acordate victimelor acestuia.

Potrivit datelor ANITP, din 756 de victime identificate în anul 2016, cca. 77% dintre acestea au fost de gen feminin, 70% au fost exploatate sexual, 57% au fost exploatate pe teritoriul național și 47% au fost minore.

HELPLINE: 0 800 800 678

Dacă doriți să vă informați despre acest fenomen sau să sesizați un posibil caz de trafic de persoane, specialiștii ANITP vă răspund la această linie telefonică gratuită.

Informații suplimentare:

Telefon: 021-303 70 80 / int 15470, Fax: 021-319 01 83, E-mail: presa.anitp@mai.gov.ro

Website: anitp.mai.gov.ro, Youtube: ANITP Romania

Facebook: Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane

Tags : abuzuri sexualepedofilietrafic de persoane

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.