close
Actualitate

Ziua Limbii Române, sărbătorită la Câmpina printr-un maraton de poezie

Sâmbătă, la Câmpina, 40 de poeti din toată țara au sărbătorit Ziua Limbii Române printr-un maraton de poezie care s-a desfășurat la Casa de Cultura „Geo Bogza” din municipiu.

„Este o manifestare tradițională în ultimii 5 ani, de când ziua de 31 august a fost declarată Ziua Limbii Române. O organizăm, de regulă, în sâmbăta de dinaintea acestei date, iar evenimentul cuprinde prelegeri, expoziții, lansări de cărți și recitaluri de poezie, susținute de poeți invitați din toată țara – Galați, Râmnicu Sărat, București, Iernut, Baia Mare, Ploiești, Târgoviște și, desigur, din Câmpina”, a declarat Florin Dochia, moderator în cadrul acestui eveniment.

Manifestarea culturală a fost organizată de Casa de Cultură „Geo Bogza” din Câmpina, în colaborare cu Biblioteca Municipală Dr. C.I. Istrati și Societatea Scriitorilor Prahoveni, iar la final, fiecare participant a primit un atestat de poet maratonist.

Ziua de 31 august a fost proclamată, prin legea 53/2013, drept Ziua Limbii Române. O sarbatoare similară, intitulată Limba Noastră, are loc în Republica Moldova, tot în aceeași zi, încă din anul 1990.

E.P.

Tags : campinamaraton de poezieziua limbii romane

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.