close
România Mare

Anatol Usatîi: Traseul Chişinău–Ungheni va fi dat în exploatare în 2020

stiri.md

„Lucrările pe partea rulantă a tronsonului de drum – R1 Chişinău – Ungheni sunt terminate, iar în anul 2020 drumul va fi dat în exploatare”.

Declaraţia aparţine lui Anatol Usatîi, ministrul Economiei şi Infrastructurii şi a fost făcută la emisiunea „Punctul pe AZi”,transmite TVR, transmite Știri.md cu referire la Newsungheni.org.

Potrivit ministrului prima parte componentă a drumului, care este formată din centura de ocolire a municipiului Ungheni, a fost dată în exploatare anul trecut.

Anatol Usatîi a precizat că au existat toate premisele ca întreg tronsonul de drum să fie finalizat.

„În anul 2018, fix 50% din toate contractele au fost reziliate împreună cu compania de finanţare. Practic un an, chiar şi mai mult, a fost pierdut. După reziliere, vine relicitarea, care se face după regulile BERD sau BEI”, a spus Anatol Usatîi.

Ministrul a mai menţionat că lucrările vor continua cu cele două companii din Azerbadjan şi Cehia care au lucrat până acum la construirea drumului.

„Pentru întârzieri au fost plătite penalităţi pentru acoperirea pierderilor, iar sumele sunt destul de impunătoare, cam 10% din valoarea contractului. Asume se reţin din certfificatele de plată, iar banii vor fi utilizaţi pentru finanţarea altor proiecte”, a precizat Anatol Usatîi.

Sursa: news.ungheni.org

(stiri.md)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.