close
Actualitate

Cea de-a XXII-a ediţie a Salonului de umor „Ridendo Dicere Verum“

La sfârşitul săptămânii trecute, Buşteniul a fost gazda unei valoroase manifestări culturale, devenită de mult timp tradiţie în acest oraş. Este vorba despre cea de-a XXII-a ediţie a Salonului de umor „Ridendo Dicere Verum“.

De această dată, organizatorii au propus două teme pentru concursul de epigrame: prima – ”Vechiul și noul primar al orașului Bușteni” și cea de-a doua temă: ”Anticipate”.

Tradiţionalul concurs de epigrame, ediția 2017, a fost câştigat de o creaţie a scriitoarei Grigore Mirela, care a fost foarte apreciată de întreaga audienţă, intitulată sugestiv ”Avertisment pentru locuitorii din Bușteni despre vechiul și noul primar”:

”Primejdia de-o vreme vă tot paște,
C-aveți primari cu har de orator,
Dar eu prevăd că la Bușteni se naște
Și din edilul nou…un SENATOR.”

Și anul acesta, manifestările desfășurate în cadrul Salonului de Umor “Ridendo Dicere Verum” s-au bucurat de susținerea și prezența fostului primar al orașului Bușteni, Emanoil Savin, actualmente senator în Parlamentul României, precum și a noului primar al orașului Irinel Ghiță.
Cea de-a XXII-a ediție a Salonului de umor s-a bucurat de o reală apreciere din partea tuturor celor prezenţi şi a fost dotat cu premii oferite de Primăria Bușteni în valoare de peste 4.000 de lei.

LANSAREA MONOGRAFIEI „BUȘTENIUL DE ALTĂDATĂ”

Membru al Societății Numismatice Române, Dan Zamfirache și-a lansat, la sfârșitul săptămânii trecute, cartea „Bușteniul de altădată”, o monografie ilustrată pe baza studiului cartofilic.
Evenimentul a avut loc sâmbătă, 1 iulie 2017, în sala de spectacole a Centrului Cultural ”Aurel Stroe”.

Apariția monografiei ”Bușteniul de altădată” vine să adauge orașului un plus la capitolul imagine, mai ales că lucrarea a apărut într-o ediție jubiliară, în urma succesului la Concursul pe tematică cartofilă, organizat de Federația Filatelică Română, în colaborare cu Asociația Filateliștilor din București, la Palatul Parlamentului, unde a primit medalia de bronz argintat.
După lansare, a avut loc concertul „Canta Celentano”, susţinut de interpretul italian Sergio Vero.

Inițiat în anul 1996, Salonul s-a bucurat, încă de la prima ediție, atât de sprijinul Uniunii Epigramiștilor din România, cât și al Primăriei Orașului Bușteni.
De-a lungul celor 21 de ediții, epigramiști și caricaturiști din România și din Republica Moldova, au făcut deliciul publicului în dueluri de idei transpuse în epigrame, trimițând săgeți ironice în versuri, cu talentul literar caracteristic, între ei, cât și la adresa personalităților din viața socială, economică și politică. 

A.P.

Tags : busteniconcursuriepigrameSalonului de umor „Ridendo Dicere Verum

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.