close
Cronică

“Ceausescu a fost ucis ca un caine in ziua de Craciun”

Am luat o pauza cu materialele despre Revolutie, materiale, articole realizate de mine, de-a lungul anilor, interviuri cu cu participanti activi, cu rol important in evenimente-cheie ale evenimentelor din Decembrie 1989 (Constantin Iosif, singurul civil care a participat , ca victima, la ambuscada in care a cazut colonelul Trosca si luptatorii sai, in fata fostului sediu al MApn), cu un fost militar in termen de la UM unde a fost executat cuplul Ceausescu, martor ocular la executia acestora(“Ceausescu a fost ucis ca un caine in ziua de Craciun”, articol scris, semnat si publicat de mine in 1995, in ziarul “ZIUA”).

Am luat o pauza in a le(re)publica in Fb, pentru ca oamenii nu au nevoie, in aceste timpuri mai putin faste, de atat incrancenare, de aduceri aminte despre tragedii si drame, care, iata, prin prisma vietii mizere si triste pe care o traiam, dupa 30 de ani, ar mai fi putut rapi din putinul de bucurie si distractie pe care fiecare si l-a randuit pentru Sarbatorile de iarna.

Revin cu toate aceste evocari, triste si dure, pe indelete, pentru ca am convingerea ca acele momente de atunci trebuie spuse, evocate, la timpul lor, in mod sustinut. Fara toate aceste piese traite si scrise de oameni care au participat sau care cunosc nemijlocit amanunte despre ele, mozaicul istoriei recente a Romaniei nu poate fi construit intru memoria si cinstirea eroilor si spre stiinata lor si prezenta lor vie in memoria vie a societatii, a generatiilor tinere, prezente si viitoare.

Amin! 😉

(Cristian Botez)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.