close
Cronică

Cifre, cifre, oameni

Ieșim din starea de Urgență, cu cifre absolut decente.

În cele două luni de când suntem cu drepturile limitate, în România s-au îmbolnăvit de COVID un număr de 16.247 persoane, dintre care 1.046 au decedat! Bilanț OK, dacă s-ar fi făcut și testări măcar la capacitatea declarată (12.000/zi). Media la noi este undeva pe la 5-6.000. Puțin! Asta e!

Părerea mea că de acum încolo ca relevantă rămâne cifra cazurilor active, care azi este una foarte bună: 6148! Un număr pentru care ne invidiază SUA, Spania, Rusia, Marea Britanie, Italia, Brazilia, Franța, Germania, Turcia, Iran, India, Peru, Canada, Belgia, Arabia Saudită, Olanda, Pakistan, Chile, Ecuador, Suedia, Qatar, Portugalia, Belarus, Singapore, UAE, Bangladesh, Polonia, Ucraina, șa Practic, noi suntem la categoria „juniori”, la acest capitol, dar la categoria „profesioniști” în privința privării de libertăți! Sunt convins că cifra de la noi va scădea, chiar dacă, de vreo două săptămâni încoace, românii au ieșit masiv pe străzi! Așa că nu are rost să ne mai agităm atât, să spunem că e foarte rău, când nu e așa! Da, prudență, de acord, suntem destul de mari încît să ne dăm seama!

Ce mă surprind pe mine sunt alte cifre! Avem peste 14.000 de oameni în carantină și peste 18.000 în izolare! Ce-o fi cu ei, nu știu! Dar, tare bine ar fi ca aceștia să și fie testați!

(Florin Gongu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.