close
Social

Comunicat de presă – IPJ Prahova

11 conducători auto au fost sancționați contravențional pentru că au parcat pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități și marcate special în acest sens. șirul acțiunilor continuă.

* Polițiștii Biroului Rutier Ploiești au continuat șirul acțiunilor în municipiu pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale privind oprirea și staționarea autovehiculelor.

O astfel de acțiune a fost organizată ieri în intervalul 10 — 12.

11 conducători auto au fost sancționați contravențional pentru că au parcat pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități și marcate special în acest sens.

Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 12.310 lei.

Dosar penal pentru comercializare de produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată

* O patrulă de siguranță publică din cadrul Secției nr. 1, în timp ce acționa pe strada Gheorghe Lazăr din municipiu, a depistat o femeie, care oferea spre vânzare parfumuri de diferite mărci, fără a deține certificate de conformitate eliberate de firma producătoare.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de comercializare de produse purtând o marca identică sau similară cu o marcă înregistrată, parfumurile fiind ridicate în vederea confiscării.

Peste 100 kg fructe și legume fără documente legale de proveniență au fost descoperite la Poienarii Burchii

* Ieri, polițiști din cadrul Secției Rurale nr. 7 Cocorăștii Colț au desfășurat o acțiune în Poienarii Burchii.

Astfel, au verificat trei societăți comerciale, au aplicat nouă sancțiuni contravenționale, în cuantum de 9.950 lei și au confiscat 102 kg fructe și legume, în valoare de 860 lei, oferite spre vânzare fără documente legale de proveniență. În cadrul acțiunii, polițiștii au controlat 18 autovehicule și trei atelaje hipo.

EXEMPLE:

1. În urma verificărilor efectuate la o societate din Poienarii Burchii, s-a constatat că administratorul oferea spre vânzare 68 Kg fructe și legume(roșii, castraveți, cartofi, piersici, cireșe) precum și țuică, fără a deține documente de proveniență.

În cauză a fost luată măsura sancționării contravenționale, fiind aplicată amendă în valoare de 3000 lei, iar bunurile depistate au fost confiscate.

2. În urma verificărilor efectuate la o întreprindere familial din Poienarii Burchii, s-a constatat că administratorul oferea spre vânzare cantitatea totală de 34 Kg legume(roșii, castraveți, cartofi, varză), fără a deține documente de proveniență.

În cauză a fost luată măsura sancționării contravenționale, fiind aplicată amendă în valoare de 2500 lei, iar bunurile depistate au fost confiscate.

Peste 120 de amenzi a fost aplicate ieri de polițiștii Serviciului Rutier

* Polițiștii Serviciului Rutier au acționat pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente, respectiv nerespectarea regimului legal de viteză, conducerea autovehiculelor de persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice, precum și pentru depistarea și sancționarea cazurilor de neacordare de prioritate de trecere vehiculelor și pietonilor.

Au fost aplicate 123 de sancțiuni contravenționale (36 pentru depășirea vitezei legale — din care TruCAM = 15, 4 pentru conducere cu alcool etc.), în valoare totală de 36.500 lei. Ca măsuri complementare, au fost reținute șase permise de conducere și au fost retrase patru certificate de înmatriculare auto.

Acțiune în Vălenii de Munte

* Polițiști din cadrul Poliției orașului Vălenii de Munte au desfășurat o acțiune care a avut ca scop prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente, pe de o parte, și verificarea respectării prevederilor legale privind paza obiectivelor, pe de altă parte.

Astfel, pentru neregulile constatate au aplicat 22 de sancțiuni contravenționale (12 la O.U.G. 195/2002 rep., 5 la Legea nr. 333/2003 etc.), în valoare de 8.795 lei.

Au retras un certificat de înmatriculare auto.

Exemple de infracțiuni rutiere:

* Conducere a unui autovehicul fără a poseda permis — una (Ploiești);

* Refuz prelevare probe biologice — una (Ploiești).

Principalele activități desfășurate de către efectivele Inspectoratului Județean de Poliție Prahova în ultimele 24 de ore:

* Efectivele de poliție rutieră din Prahova au organizat și desfășurat nouă acțiuni având ca scop prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente. Astfel, au fost verificați cu aparatul etilotest 354 de conducători auto și au fost controlate 119 autovehicule destinate transportului de persoane și mărfuri. Având în vedere neregulile depistate, polițiștii rutieri au constatat 309 contravenții, sancționând astfel diferite abateri de la legislația rutieră (71 pentru viteză excesivă; 17 pentru abateri ale pietonilor; 35 pentru neutilizarea centurii de siguranță etc.). Totodată, ca măsuri complementare, au fost reținute 13 permise de conducere și au fost retrase zece certificate de înmatriculare auto.

* De asemenea, dispozitivul de siguranță publică a acționat pe raza întregului județ în vederea menținerii unui climat de normalitate civică. În urma activităților de patrulare în mediul urban, agenții de siguranță publică au constatat o infracțiune în flagrant și 130 de contravenții (dintre care: 57 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991, 57 la OUG nr. 195/2002, una la Legea nr. 12/1990 rep. etc.), în valoare totală de 43.660 lei. Totodată, agenții de siguranță publică au verificat 192 de autovehicule și au legitimat 440 de persoane.

* În aceeași perioadă, în mediul rural au fost sesizate 13 infracțiuni și constatate 113 contravenții (dintre care 42 la Legea nr. 61/1991 și 64 la OUG nr. 195/2002). De asemenea, au fost legitimate 682 de persoane și au fost controlate 374 de autovehicule (32 testări alcoolscop).

Tags : comunicate de presaipj prahovapolitia prahovapolitia rutiera

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.