close
Social

Sărbătoarea Sfintei Maria, în siguranță

Polițiștii prahoveni va fi la datorie pentru ca întreaga comunitate să se bucure în liniște și siguranță de minivacanța de Sfânta Maria.

Peste 300 de polițiști vor fi, zinic, în stradă și vor acționa pentru prevenirea evenimentelor neplăcute, protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor, precum și salvarea de vieți.

Astfel, în perioada 11—-15 august a.c., peste 300 de polițiști acționează, zilnic, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona lăcașurilor de cult sau de desfășurare a manifestărilor publice.

Pentru fluidizarea traficului rutier și prevenirea accidentelor rutiere, polițiștii de circulație, sprijiniți de cei de la ordine publică, vor dirija traficul pe arterele rutiere din județ și vor utiliza aparate radar montate pe autospecialele de poliție, cât și radarul mobil TruCam.

De asemenea, în situația în care sunteți în tranzitarea județului și nu aveți puncte de destinație pe Valea Prahovei, vă recomandăm, ca rută alternativă, DN 1 A: Ploiești — Vălenii de Munte — Cheia — Săcele — Brașov.

Pentru a vă bucura timpul liber și sărbătoarea religioasă, polițiștii vă recomandă:

În zonele aglomerate din piețe, gări, autogări, magazine, lăcașe de cult fiți foarte atenți cu banii și obiectele personale!

Nu purtați portmoneul în buzunarele exterioare ale hainelor, în sacoșă sau la vedere!

Nu păstrați în același loc banii, actele personale și cheile apartamentului!

În aglomerație, dacă vă simțiți bruscați, controlați-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment!

În caz de nevoie sau dacă ați asistat ori aveți cunoștință despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelați cu încredere la cel mai apropiat polițist ori sunați la 112 — Apelul Unic de Urgență!

Recomandări pentru conducătorii auto:

Circulați cu viteză adaptată condițiilor din trafic, în special când se circulă în coloană și nu uitați de politețea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranță, în mers, măriți distanța dintre vehicule.

Conduceți prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asigurați-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre și evitați depășirile care, în condiții de vizibilitate redusă, se dovedesc extrem de periculoase.

Respectați regimului legal de viteză! Polițiștii rutieri reamintesc că viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanțe mari, dată fiind experiența redusă și riscul implicării în evenimente rutiere.

Polițiștii recomandă pietonilor să traverseze drumul numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranță. Este recomandat să evite folosirea părții carosabile, mai ales după lăsarea întunericului și în condiții de vizibilitate redusă.

R.B.

Tags : ipj prahovapolitia prahovasf maria

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.