close
Social

Siguranța în școli constituie o prioritate pentru Poliția Prahova

Aproape 500 de polițiști prahoveni vor acționa, în zona grădinițelor, școlilor și liceelor din toată țara. Înainte de începerea școlii, polițiștii verifică șoferii microbuzelor școlare, dar și autovehiculele special destinate transportului de elevi.

La data de 11 septembrie a.c., 488 de polițiști prahoveni vor acționa în sistem integrat pentru desfășurarea în siguranță a festivităților specifice deschiderii anului de învățământ preuniversitar.

Astfel, 335 polițiști de ordine publică, 54 de polițiști de la rutieră, 73 de la investigații criminale, 2 de la prevenire și 24 de polițiști de la alte structuri, vor fi prezenți, în zona grădinițelor, școlilor și liceelor din Prahova.

De asemenea, în aceste zile, la nivel național, polițiștii intensifică activitățile educativ-preventive și de verificare a vehiculelor destinate transportului de elevi din punct de vedere al licențierii, existenței inspecției tehnice periodice și a asigurării de răspundere civilă obligatorie.

Pentru ca noul an școlar să înceapă și să decurgă în liniște și siguranță, fiecare unitate de învățământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto și pedestre ale poliției.

Echipajele de poliție vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în școli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea și ieșirea de la cursuri a elevilor, fiind supravegheate în permanență traseele de deplasare a elevilor.

De asemenea, polițiștii de la rutieră vor fi prezenți în apropierea școlilor, pe arterele de circulație intens tranzitate, pentru asigurarea fluenței și siguranței traficului rutier la orele de maximă afluire a elevilor.

Totodată, sunt identificate și controlate toate unitățile economice din zona adiacentă unităților de învățământ cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.

Pentru evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracțional și prevenirea evenimentelor negative, polițiștii vor organiza pentru elevi diferite activități preventiv-educative.

Poliția Prahova urează tuturor mult succes în noul an școlar și îi asigură pe elevi, părinți și profesori că polițiștii sunt la datorie pentru siguranța lor!

IPJ Prahova

Tags : anul scolarpolitia prahova

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.