close
Actualitate

De Ziua Dunării „Fii activ pentru o Dunăre mai curată!”

Pe 29 iunie, cele 14 țări din bazinul Dunării celebrează unul dintre cele mai mari sisteme fluviale ale Europei, împreună cu oamenii și viața sălbatică care depind de acesta. Evenimente au loc pe întregul cuprins al bazinului Dunării în perioada rămasă până la Ziua Dunării.

Implicați-vă activ pentru o Dunăre mai curată!

Ziua Dunării 2017 este o sărbătoare a râurilor mai curate și mai sigure, urmare a 23 de ani de cooperare internațională (Convenția privind Protecția Fluviului Dunărea a fost semnată la 29 iunie 1994, la Sofia, Bulgaria).

Festivaluri pe malul Dunării, întâlniri publice sau recreative, activități educaționale, evenimentele vor aduce un omagiu apelor Dunării, oamenilor ce trăiesc pe malurile lor și realizărilor notabile ale acestora.

Evenimentele ne întăresc solidaritatea dunăreană pentru că, dincolo de diferitele culturi și istorii, avem o dorință și o responsabilitate comună de a ne proteja această resursă prețioasă.

Modul în care oamenii utilizează, se bucură și cooperează cu aceste râuri poate fi influențat în mod direct de evenimentele din Ziua Dunării 2017. Alăturați-vă și ajutați la luarea unor decizii corecte privitor la apele fluviului de care depindem cu toții.

Verificați paginile de evenimente din iunie 2017 pentru a afla ce se întâmplă în țara noastră și pe plan internațional. Puteți încerca Jocul de Aventură Dunăreană (http://www.danubeadventure.org/#/) de pe pagina http://www.danubeday.org/ pentru propria provocare dunăreană.

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării va organiza activități educative pentru a marca acest eveniment, prin intermediul Centrelor de informare și vizitare și în parteneriat cu școlile Gimnaziale din Chilia Veche, Crișan și cu Liceul Teoretic ‘Jean Bart’ din Sulina.

În Tulcea se va organiza o acțiune în parteneriat cu Asociația Euro Tulcea, elevi și cadre didactice de la școlile din municipiu, ce se va desfășura în Parcul Personalităților în data de 29 iunie, începând cu ora 1700 .

Este o sărbătoare a Dunării de lângă tine, de lângă noi! Fii activ pentru o Dunăre mai curată!

Mai multe informații pe: www.icpdr.org/main/danube-basin/romania

C.P.

Tags : dunareevenimentesarbatoriziua dunarii 2017

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.