close
Actualitate

Din aroganțele lui Igor Dodon: România nu are bani pentru a susţine unirea cu Republica Moldova

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a declarat, într-un interviu acordat marți agenției de presă TASS, că în discuțiile sale cu reprezentanți americani a remarcat faptul că aceștia privesc Chișinăul prin ochii României vecine, unde se ascund planurile de unire, dar că, de fapt, România nu are bani pentru un proiect atât de costisitor precum Unirea.

“În realitate, România nu are bani pentru un proiect atât de costisitor precum Unirea. Nici noi nu îi avem. Împotriva unirii, după cum relevă sondajele, se pronunță circa 80% dintre cetățenii noștri. În plus, există problema Transnistriei și a Găgăuziei, care în acest caz vor obține dreptul la autodeterminare. Nu cred că SUA și UE vor dori să plătească pentru unificarea celor două țări, ceea ce amenință să destabilizeze situația în regiune, prin apariția de noi probleme și noi cheltuieli”, a explicat Igor Dodon, potrivit Agerpres.

Reporterul TASS a insistat cu privire la problema unirii, remarcând că în Republica Moldova activează partide ale “unioniștilor” ce pledează în mod deschis pentru unirea cu România, iar fostul președinte român Traian Băsescu a devenit recent președinte de onoare al unuia dintre acestea — Partidul Unității Naționale.

“Se face cu acordul tacit al majorității de guvernământ. Lansându-i pe unioniști în spațiul politic, aceasta (majoritatea de guvernare) dorește ca înaintea alegerilor să distrugă oponenții din partidele de dreapta, pe care mizează Washingtonul și Bruxellesul’, a răspuns Dodon. ” Eu i-am retras cetățenia Republicii Moldova lui Băsescu și am inițiat amendamente la legislația care interzice partidele ce se pronunță pentru lichidarea țării“, a adăugat el.

În continuare, corespondentul TASS i-a replicat că președintele parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, a prezentat scuze autorităților României pentru declarațiile sale “antiromânești”.

EVZ.ro

Tags : igor dodonrepublica moldovaunire

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.