close
Actualitate

Elevii din Lotul Olimpic de Geografie pun România pe harta lumii

România face performanță, iar acest lucru poate fi cuantificat în premiile pe care tinerii noștri le primesc la diferitele concursuri sau olimpiade internaționale, alimentând de fiecare dată mândria că sunt conaționalii noștri. Există tineri care fac performanță pentru ei și pentru România, fără prea mult aparent efort și care se păstrează raționali, având ținte pe care vor să le atingă.

De data aceasta vorbim despre elevii ce fac parte din Lotul Olimpic de Geografie al Municipiului București, cei care fac cinste României, aducând multe medalii în țară și despre care nu se vorbește așa cum ar trebui.

Victor, Andrada, Omar și Artiom sunt o parte dintre tinerii care creează performanță și pentru care cel mai înalt țel nu pare departe. Legați de pasiunea pentru geografie la început, iar acum de prietenia frumoasă care s-a construit între ei, elevii fac parte dintr-un grup special, un grup bazat pe valori ce ar trebui să ne inspire pe toți.

Prin performanța acestor eminenți elevi, numele României a răsunat, anul acesta, la Balcaniada de Geografie din Slovenia și la Olimpiada Internațională de Geografie din Serbia, iar bucuria succesului nu putea fi gustată decât în acest cadru plin de voie bună și de prietenie, tinerii fiindu-și aproape mai mereu, susținându-se și ajutându-se reciproc.

Așadar, ne este dovedit că indiferent de problemele pe care sistemul educațional din România le are, țara se menține în a da anual o serie de tineri performanți, iar munca acestora nu trebuie deloc trecută cu vederea.

Redacția Edițiadedimineață.ro vă prezintă destinul membrilor din Lotul Olimpic de Geografie, la care se alătură mărturiile unei doamne profesor de geografie care îi coordonează, dar și emoțiile pe care le simte un părinte atunci când copilul său devine campion internațional. Victor, Andrada, Omar și Artiom sunt tinerii care reușesc să înscrie numele României în topul țărilor la concursurile din întreaga lume și care aleg să facă lucruri constructive fără a renunța la plăcerile lor și fără a înțelege din învățare o corvoadă.

Tags : elevi olimpicimedalii de aurolimpiade scolare

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.