close
Actualitate

Elevii români au câştigat cinci medalii şi o menţiune la Olimpiada Internaţională de Matematică

Elevii români au câştigat cinci medalii şi o menţiune la Olimpiada Internaţională de Matematică, desfăşurată în metropola braziliană Rio de Janeiro,  potrivit rezultatelor publicate pe site-ul organizatorilor.

Filip Alexandru Ion de la Colegiul „Mihai Viteazul” din Bucureşti, Ştefan Tudose şi Mihnea Doica de la Liceul Internaţional de Informatică – au fost recompensaţi cu medalia de argint. Mihnea Ocian şi Ciprian Bonciocat de la Colegiul „Tudor Vianu” din Capitală au primit bronzul. O menţiune onorifică a obţinut Alexandra Timofte, de la acelaşi colegiu, „Tudor Vianu”.

Cele mai bune rezultate în clasamentul pe naţiuni le-au avut elevii sud-coreeni, cu şase medalii de aur, fiind urmaţi de cei din China, cu cinci medalii de aur şi una de argint, şi cei din Vietnam, 4 de aur, una de argint şi una de bronz.

E.F.

Tags : elevi olimpicimedalii olimpiceolimpiade scolare

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.