close
Extern

Expoziţie Brâncuşi la Moscova

Moscova găzduieşte pentru prima dată o expoziţie dedicată celebrului sculptor român Constantin Brâncuşi. Sunt incluse sculpturi, schiţe, desene făcute de marele artist. Evenimentul a fost un real succes încă din prima zi şi s-a bucurat de o bună mediatizare în presa rusă.

„Muza adormită” , „Tors de tânăr” , „Prometeu” sunt doar câteva dintre celebrele sculpturi ale lui Constantin Brâncuşi aduse la Moscova. Proiectul este realizat în comun de Centrul Pompidou de la Paris şi Muzeul de Artă Contemporană din capitala rusă.

Expoziţia de la Moscova este prima încercare de a arăta în Rusia opera lui Brâncuşi în ansamblul ei. De aceea, acolo sunt nu numai sculpturi, schiţe şi desene. Publicul rus are ocazia să admire o parte din filmele şi fotografiile realizate personal de marele artist.

Din filmele expuse, vizitatorii pot vedea cu câtă pasiune lucra Brâncuşi. Maestrul a reuşit să combine perfect simplitatea artei populare româneşti cu rafinamentul avangardei pariziene.

Fotografiile unei sculpturi din diferite unghiuri sunt opere de artă. Este exact ce au vrut să arate şi organizatorii expoziţiei, că Brâncuşi a fost unul dintre promotorii conceptului multimedia.

Presa rusă a manifestat un interes deosebit pentru Contanstin Brâncuşi. Principalele posturi de televiziune au prezentat ample reportaje.

Muzeul a pus la dispoziţie două etaje pentru operele lui Brâncuşi, aduse temporar în capitala rusă. Expoziţia va fi deschisă publicului până pe 12 noiembrie.

T.V.

Tags : constantin brancusiexpozitierusia

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.