close
Creștinătate

FRASINEI 2

In noaptea Invierii se organizeaza o procesiune in cimitirul manastirii care include si biserica veche.

Am fost la mormintele celor care s-au dus la Domnul. Sentimentul care m-a cuprins a fost coplesitor. Atatea amintiri mi s-au derulat in minte la crucile celor pe care i-am cunoscut. Am avut si am certitudinea ca sunt persoane care ma iubesc din toata inima. NECONDITIONAT. M-au sprijinit cu rugaciunea lor si ca o consecinta au luat asupra lor din pacatele mele. Sunt convins ca s-au nevoit cu lacrimi de sange pentru mine.

Prin contrast, oamenii lumesti pe care i-am iubit si respectat m-au tradat, mi-au inselat increderea si m-au parasit in cele mai abjecte moduri posibile. Cu siguranta pentru pacatele mele. Am realizat cat de slab sunt in ce priveste iertarea. Sigur ca m-am gandit imediat la ce m-au invatat si anume „Si pentru ei s-a rastignit si a inviat Hristos”. Dar imi era foarte greu, asa ca i-am rugat pe fiecare dintre cei pe care i-am cunoscut sa ma sprijine si dincolo de morminte. Din nou am apelat la ei pentru ca sunt cei in care pot avea incredere totala.

Pacea si bucuria Invierii s-au instalat in inima mea dupa aceasta procesiune si acest dialog dincolo de morminte. In sufletul meu a rasunat – „Hristos a înviat din morți. Să ne curățim simțirile și să-l vedem pe Hristos strălucind cu neapropiata lumină a învierii. Și, cântându-i cântece de biruință, luminat să-L auzim spunând: Bucurați-vă! Hristos a înviat din morți. Cerurile după cuviință să se veselească și pământul să se bucure. Și să prăznuiască toată lumea cea văzută și cea nevăzută. Căci a înviat Hristos, Veselia cea veșnica!”

Am fost impacat si vesel ca praznuiesc cu ei Invierea Lui Hristos.

(Cătălin Rusu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.