close
Actualitate

G53, primul teatru construit împreună. Un proiect premiat la cel mai mare concurs de arhitectură sustenabilă din lume

Proiectul Griviţa 53 pentru construcţia unui teatru privat, iniţiat de regizoarea Chris Simion, a fost recompensat cu 20 de mii de euro la cel mai important concurs internaţional de arhitectură şi design sustenabil. Decernarea premiilor s-a făcut la Marsilia. Au participat peste 5 mii de proiecte din toată lumea.

Prima clădire de pe Calea Griviței nr. 53 va găzdui o cafenea, o librărie cu program non-stop şi un foaier pentru expoziţii.
Pentru proiect, Chris Simion a aşteptat 21 de ani plus un sacrificiu. A vândut casa bunicii şi a cumpărat acest spaţiu.
Destinaţia culturală a teatrului nu va putea fi schimbată niciodată. Va rămâne teatru şi atunci când noi nu o să mai fim, spune cea de la care a pornit totul.
Echipa proiectului este implicată pro bono. Bugetul se ridică la un milion de euro. Va fi un teatru construit ÎMPREUNĂ. La propriu.
Numele celui care achiziţionează cărămizi, scaune, ferestre, trepte va apărea concret pe teatru, nu metaforic.

Am gândit-o în suflete, nu în zerouri. Am zis 1 milion de oameni X un euro = Griviţa 53. 100 de mii de oameni X 10 euro = Griviţa 53. Şi am desfăcut până am ajuns la concluzia că acest teatru se poate construi împreună, calculează Chris Simion.
Regizorii au nevoie de poveşti. Povestea teatrului G53 se scrie acum. Va fi primul spaţiu independent profesionist gândit cu scenotehnică modernă, pe o structura modernă.
Proiectul a câştigat deja recunoaşterea internaţională la cel mai important concurs de arhitectură sustenabilă din lume. La gala de săptămâna trecută, de la Marsilia, G53 a primit unul din cele 7 premii acordate o dată la 3 ani. În competiţie au fost 5.100 de proiecte din 121 de ţări.
Chris Simion-Mercurian: „Nu construim un imobil. Construim o stare, construim un spirit, construim o lume de care cred că avem nevoie toţi„.
Prima reprezentaţie este programată să aibă loc în 2021.

Detalii pe www.grivita53.ro

Tags : grivitateatruteatru impreuna

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.