close
Creștinătate

Ierarhi, preoţi, monahi şi mireni sunt aşteptaţi la pelerinajul ortodox de Florii din Bucureşti

Ierarhi, preoţi, monahi şi credincioşi mireni din Capitală şi din judeţul Ilfov vor participa, sâmbătă, la pelerinajul de Florii organizat de Patriarhia Română şi Arhiepiscopia Bucureştilor în ajunul praznicului împărătesc al Intrării Domnului în Ierusalim.
Potrivit unui comunicat al Biroului de Presă al Patriarhiei Române, pelerinajul va începe la Mănăstirea Radu Vodă (ora 16,15) şi se va desfăşura pe următorul traseu: bulevardul Mărăşeşti, bulevardul Dimitrie Cantemir, strada Bibescu Vodă, strada Şerban Vodă (cu oprire la Catedrala mitropolitană Sfântul Spiridon Nou), strada Principatele Unite, strada Ienăchiţă Văcărescu, strada Sfânta Ecaterina (cu oprire la biserica Sfânta Ecaterina, paraclisul Facultăţii de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul), strada Bibescu Vodă, Colina Bucuriei.
Evenimentul se va încheia la Catedrala Patriarhală (în jurul orei 17,45), unde pelerinii vor fi întâmpinaţi de către patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, care va sfinţi icoana praznicului „Intrării Domnului în Ierusalim”, va rosti rugăciunea de binecuvântare a pelerinilor şi va adresa un cuvânt de învăţătură.
Credincioşii ortodocşi sărbătoresc duminică Floriile, zi care aminteşte de intrarea lui Iisus în Ierusalim, unde a fost întâmpinat de mulţimi de oameni cu ramuri de finic.

Tags : floriiintrarea domnului in ierusalim

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.