close
Agenda culturală

Lansarea cărții „Povestea Castelului Peleș” la Sinaia

Curtea Veche Publishing și Muzeul Național Peleș vă invită miercuri, 12 iulie 2017, începând cu ora 15.00, la Sinaia, la evenimentul de lansare a cărții-album „Povestea Castelului Peleş”, scrisă de Alteța Sa Regală Principele Radu al României.

Evenimentul va fi găzduit de Muzeul Național Peleș și va avea loc în Sala de Muzică (Aleea Peleșului nr. 2). Intrarea este liberă.

Evenimentul va avea loc în prezența ASR Principelui Radu al României. Alături de Alteța Sa Regală vor lua cuvântul, în cadrul lansării, domnii Narcis Dorin Ion (manager al Muzeului Național Peleș), Mircea Hortopan (directorul de Patrimoniu al Muzeului Naţional Peleş) și doamna Irén Arsene Máté (director general Curtea Veche Publishing). Prezentarea cărţii va fi urmată de o sesiune de autografe.

Castelul Peleş este o capodoperă a arhitecturii secolului al XIX-lea. O adevărată galerie, în care se reunesc mari curente și tendinţe din pictură, sculptură și artele decorative. Un loc încărcat de istorie, care a găzduit capete încoronate și artiști vizionari. Reședinţă a creatorului României moderne, Regele Carol I, Castelul Peleș este expresia ultimă a dorinţei de afirmare și legitimare a poporului român între naţiunile moderne ale Europei.

Cum orice castel are o poveste, se cuvenea să aibă și Peleșul una, iar aceasta este dezvăluită chiar de unul dintre membrii Familiei Regale. Erudită, minuţioasă, adeseori inedită, superb ilustrată, Povestea Castelului Peleș este cea mai izbutită monografie de până acum a acestui fascinant și glorios simbol al României.

Cartea-album „Povestea castelului Peleş” este disponibilă pe site-ul editurii www.curteaveche.ro la prețul de 80 de lei.

C.V.

Tags : casa regalacastelul pelescurtea vechemonografiiSinaia

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.