close
ActualitatePromovate

Lumea lirică este în doliu

Virginia Zeani, una dintre cele mai prestigioase soprane ale lumii, ne-a părăsit în această dimineață, la venerabila vârstă de 97 de ani.

Renumita soprană de origine română a fost timp de 25 de ani “prima donna assoluta” a teatrului de Operă din Roma, cântând balade cu cei mai renumiți tenori, de la Beniamino Gigli și Ferruccio Tagliavini până la Luciano Pavarotti și Plácido Domingo.

Supranumită „Violetta supremă”, frumoasa primadonă a triumfat în dificilul rol verdian în 648 de spectacole, susţinute în întreaga lume, de la Moscova la New York, de la Londra şi Paris, la Philadelphia şi Roma.

Celebra artistă a primit de-a lungul carierei peste 50 de distincții și premii, iar pe 21 octombrie 2022 a fost inclusă în Opera Hall of Fame, cea mai înaltă distincție oferită de Opera America.

Întreg colectivul Operei Naționale Române din Iași, cu reverențe pentru imensa contribuție adusă de legendara soprană în slujba culturii, transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate.

Dumnezeu să o odihnească în pace!

Via Opera Națională Română Iași

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.