close
Magna Europa

MAICA DOMNULUI A PATIMIRILOR – 13 AUGUST

crestinortodox.ro

Dragii mei,

O alta icoana facatoare de minuni!

In aceasta icoana, Maica Domnului il tine pe Pruncul Hristos in partea stanga, si are capul usor inclinat spre El. Ii sustine trupul cu mana stanga, iar in cealalta tine mana stanga a Pruncului, cu degetele indreptate spre El. Pruncul isi are capul intors, privind la ingerul care are in mana dreapta o cruce. Expresia amandurora este grava. In coltul din stanga, deasupra umarului Prea Sfintei Fecioare, un inger tine celelalte simboluri ale Sfintelor Patimi: Crucea, sulita si buretele.

Aceasta icoana este una din cele mai cunoscute icoane ale Maicii Domnului si este cinstita nu doar in randul crestinilor ortodocsi, ci si de catre romano-catolici. Icoana Maicii Domnului a Patimii este considerata ocrotitoarea multor tari si orase din intreaga lume precum: Boston, New York, Belfast, Cracovia, Singapore, Manila.

(Cătălin Rusu)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.