close
ActualitateAgenda culturală

MIRCEA CĂRTĂRESCU, ÎNCĂ UN PREMIU PRESTIGIOS

MIRCEA CĂRTĂRESCU, ÎNCĂ UN PREMIU PRESTIGIOS. Nu-i nimic că n-au trâmbițat surle și trâmbițe pe la curțile noastre împărătești, pe la televiziunile naționale, prin alte massmedia, la vestea că lui Mircea Cartarescu i s-a decernat în Mexic cel mai prestigios trofeu literar, Premiul FIL (Feria Internacional del Libro – Guadalajara) pentru Literatură în Limbi Romanice, ediţia 2022. De multă vreme ne-am obișnuit cu asta. Așa că măcar un semn de prietenie și de recunoaștere onestă a valorii unui scriitor sclipitor prin întreaga sa creație, se cuvine, cred eu, cu prisosință. Și, din fericire, prietenii scriitorului de pe-aici, de pe fb, asta au și făcut, chiar și fără alămuri de fanfare. Dar, iată un fragment de mai puțin de 2 minute înregistrat de mine cu telefonul mobil la anunțarea recentă a numelui premiantului. Felicitari, dragă Mircea! Tare ne mândrim cu tine! Bravo, din toată inima!

Ioan Mihai Cochinescu

Sursa: https://www.facebook.com/100000680358436/posts/pfbid02D1YxczXU2ZCXGCYew7qRHnpHd9AVWKU4Wh58z2jhJCwJsTh5qC1Ef1b431hjJTLCl/

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.