close
PersonalitățiPromovate

„Negociem orice, dar nu negociem principii!”

„Negociem orice, dar nu negociem principii!”

Vreți modele? Iată modele!
Azi e despre el: #Seniorul.
Pe 20 mai 1914, la Bobota, în Sălaj, se năștea Corneliu Coposu, exemplu de moralitate, pricepere, modestie, credință și demnitate.

A ispășit 17 ani și jumatate de temniță grea în timpul regimului criminal comunist, dintre care 8 în izolare totală.

Din decembrie ‘89 devine liderul opozitiei împotriva FSN, care monopolizează puterea executivă si legislativă din România, confiscând Revoluția și viitorul acestei țări.

A fost mereu ținta unor virulente campanii de presă, prin care s-a încercat permanent compromiterea sa. Această campanie continuă și astăzi.

Pe 11 noiembrie 1995 pleacă la Domnul.
Este înmormântat la Cimitirul Belu Catolic, fără funeralii naționale, dar sute de mii de români vin să-l conducă pe ultimul drum.

Seniorul Coposu a fost o rază de lumină în vremuri în care poporul român orbecăia în întuneric.

„Credinţa mea sinceră, pe care o am de când eram mic şi cu care voi trece pe lumea cealaltă, este că democraţia şi normalitatea în ţara românească se va face numai o dată cu restaurarea Monarhiei.”

„Românii nu ar trebui să aibă linişte până ce Basarabia nu se va întoarce la patria mamă.”

„În fond nu e importantă persoana mea, importantă e ideea legată de viața mea. Dacă această idee va triumfa și dacă ea este îmbrățișată de prietenii mei și de opinia publică, apariția sau dispariția mea sunt secundare. Totul este să supraviețuiască o atitudine. Dacă aceasta va triumfa, dispariția mea nu mai e semnificativă.”

„Nu resemnații scriu istoria, ci cutezătorii ei. Prin aceștia, neamurile sunt veșnice.”

Alătura-te grupului:
http://t.me/sfintiidininchisorigrup

Via Sfinții Închisorilor

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.